Gunnar Idenstam

Urkufestivaalin avajaiskonsertin soittaa torstaina 2. syyskuuta kello 18.00 ruotsalainen urkuvirtuoosi Gunnar Idenstam.

Gunnar Idenstam on yksi Ruotsin kansainvälisesti tunnetuimmista urkutaiteilijoista. Idenstam konsertoi jatkuvasti ympäri maailmaa merkittävimmissä konserttitaloissa ja kirkoissa. Idenstam on konsertoinut säännöllisesti myös Suomessa, ja Lapuallakin häntä on kuultu viimeksi vuonna 2005.

Idenstamin vaikuttavat ja räväkät ohjelmistot ovat tehneet hänestä yhden aikamme merkittävimmistä urkureista. Idenstamin omat kansanmusiikkipohjaiset sävellykset ovat saaneet ylistävän vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin.

Tänä vuonna Lapualla on luvassa todellista urkujen ilotulitusta, kun Idenstam esittää Lapuan tuomiokirkon fantastisilla uruilla omia kansanmusiikkipohjaisia sävellyksiään, improvisaatioitaan sekä Julius Reubken suuren Sonaatin, joka pohjautuu Raamatun 94. Psalmiin ja on muotoutunut yhdeksi urkukirjallisuuden merkittävimmistä teoksista.

Tervetuloa Lapuan tuomiokirkkoon kuulemaan ruotsalaisen urkuvirtuoosin tykitystä! Noudatamme konserteissamme viranomaisten antamia turvavälimääräyksiä. Käytäthän maskia, äläkä tule konserttiin jos sinulla on flunssaoireita. Liput 20€ kirkon ovelta tuntia ennen konserttia tai nettilippu.fi:stä