Jimi Järvinen

Jimi Järvinen

Lapuan kansainvälisen urkufestivaalin toisessa konsertissa perjantaina 3.9 kello 18.00 esiintyy festivaalin taiteellinen johtaja Jimi Järvinen.

Romantiikan ajan teosten tulkitsijana tunnettu Järvinen esittää unkarilaisen Franz Lisztin suurteoksen ”Ad nos ad salutarem undam”. Tämä teos on yksi urkutaiteen merkittävimmistä suurteoksista, ja Franz Lisztin merkittävin yksittäinen urkuteos. Lapuan tuomiokirkon suuret sinfoniset urut pääsevät näyttämään kaikki puolensa.

Luvassa on myös ranskalaista urkumusiikkia ja urkuimprovisaatiota. Ranskassa opiskellut ja ranskalaiseen musiikkiin erikoistunut Järvinen esittää yhden merkittävimmän ranskalaisen urkusäveltäjän, Charles-Marie Widorin musiikkia. Konsertissa kuullaan myös improvisaatio tutuista teemoista. Ranskalaiseen traditioon erottamattomana osana kuuluva urkuimprovisointi on vuosisatoja kestänyt perinne, jota Järvinen on omalta osaltaan ollut tuomassa Suomeen.

Tervetuloa kuulemaan romantiikan mestareita Lapuan tuomiokirkkoon! Noudatamme kirkossa turvavälejä, ja suosittelemme maskin käyttöä. Ethän tule konserttiin jos sinulla on flunssaoireita!

Liput 15€ kirkon ovelta tai nettilippu.fi:stä