Etusivu Uutiset Ohjelma 2018 Taiteilijat Lipunmyynti Armollinen ainian Tuomiokirkko Historia Yhteystiedot

KALEVI KIVINIEMI


Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi lukeutuu maailman huippu-urkureiden terävimpään kärkeen. Kiviniemi teki useita opintomatkoja Pariisiin ja on perehtynyt erityisesti ranskalaiseen musiikkiin. Hän on konsertoinut useaan otteeseen Pariisin Notre-Dame-katedraalissa sekä Saint Sulpice-ja Saint –Clotilde-basilikoissa sekä levyttänyt Orléansissa ja Rouenissa historiallisilla Cavaillé-Coll-uruilla.

Kalevi Kiviniemi on konsertoinut Euroopan lisäksi USA:ssa, Venäjällä, Aasiassa, Australiassa ja Filippiineillä. Kiviniemi on esiintynyt useiden nimekkäiden orkestereiden, kuten Moskovan kamariorkesterin, Moskovan sinfoniaorkesterin ja Suomessa Helsingin-ja Turun kaupunginorkestereiden solistina mm. Osmo Vänskän, Petri Sakarin, Hannu Linnun ja Santtu-Matias Rouvalin johdolla.

Kiviniemi on toiminut lukuisten merkittävien kansainvälisten urkukilpailujen tuomaristossa ja pitänyt mestarikursseja niin Suomessa kuin ulkomailla. Lahden kansainvälisen urkuviikon taiteellisena johtajana hän toimi yhdentoista vuoden ajan. Lapuan kansainvälisen urkufestivaalin taiteellisena neuvonantajana hän on toiminut sen perustamisesta vuodesta 2003 lähtien.

Kiviniemi on tehnyt yli 160 levytystä ja saanut lukuisia levypalkintoja,mm.kaksi kulta-ja yhden platinalevyn sekä vuonna 2002 Janne-palkinnon parhaasta suomalaisesta soololevystä. Vuonna 2009 Kiviniemi vastaanotti maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon. Vuonna 2012 hänet lyötiin ritariksi Chevalier OCM-arvonimellä.

Sibelius-juhlavuonna 2015 Kiviniemi soitti lähes 100 Sibelius-konserttia eri puolilla maailmaa. Kansainvälisten arvioiden mukaan Kiviniemi kuuluu aikamme merkittävimpiin muusikoihin.